Cykelkurs – Spin Giro och landsvägscykling

09 oktober 2018

Cykelkurs – Spin Giro och landsvägscykling

Kursen vänder sig till dig som är motionär och vill utvecklas som cyklist och samtidigt ha kul på vägen tillsammans med andra. Du behöver inte ha cyklat i grupp innan, men vi tror att du vill träna inför exempelvis Vätternrundan, Två sjöar runt eller något annat motions-lopp.

För att delta i kursen behöver du en landsvägscykel (racer). Gruppens målsättning är att tillsammans cykla motionsloppet Två sjöar runt den 6 juni 2019, 11 mil under 4 timmar.

Vid utomhuscyklingen lägger vi stor vikt vid individens och gruppens säkerhet, och därför håller vi oss till det vi bestämt i gruppen före start.

Du får ett träningsupplägg som hjälper dig att träna smart och fokuserat från oktober ända fram till juni. Du blir en del i en grupp som alla tränar mot samma mål i att utvecklas som cyklist. Träningsupplägget är att cykla Spin Giro en gång per vecka under 24 veckor, vilket gör att du är väl förberedd när det är dags att komma igång med utomhuscyklingen. Under kursperioden kommer du att ha en cykel bokad på ett spin Giro-pass i veckan. Under hela perioden ingår även styrketräning i träningsupplägget. Styrkeövningar du både kan göra hemma och i Multihallen.

Under kursen samlas gruppen tre gånger för gemensam teori och praktik. Dessa tillfällen innehåller ett uppstartsmöte, en kortare kostföreläsning, gemensam cykelteknik-och styrketräning, cykelvård samt teori för utomhuscykling.

 I kursavgiften ingår även startavgiften för Två sjöar runt samt en enhetlig Friskis-cykeltröja.

 Kursupplägg:               

16 okt – 28 mars Spin Giro (inomhus, spinning)
30 april – 30 maj Landsvägscykling (utomhuscykling, racer)
6 juni cykelloppet Två sjöar runt

Kursens innehåll:      

  • Träningsupplägg för hela perioden
  • 24 Giro-pass (ett spin Giro-pass i veckan under 24 veckor)
  • 5 veckor med 2 tillfällen per vecka med utomhuscykling. (Varje utomhuscykling är ca 2 timmar, tisdag och torsdag kl. 18.30-20.30. Samling på Friskis).
  • Träning- och kostföreläsning samt tre gemensamma träffar med både teori och praktik med cykelteknik, styrketräning samt cykelvård.
  • Gruppen cyklar tillsammans motionsloppet Två sjöar runt (anmälan och avgift ingår i priset).

Antal deltagare: 15 platser

Anmälan:
Öppnar måndag den 1 oktober, klockan 13:00. Du anmäler dig på vår hemsida genom att klicka på länken och fylla i formuläret. Anmälan är bindande och först till kvarn som gäller! 
Länk till anmälan (öppnar 1 oktober): https://goo.gl/ZutzSL 

Kursavgift: 
För medlem med årskort (12-månaderskort eller autogiro): 2200 kr. Medlemskap för IF Friskis&Svettis Karlstad 2019 tillkommer (150 kr).

För övriga:
3490 kr + medlemskap 2018 (100 kr) och 2019 (150 kr). Du kan även köpa till träningskort för olika tidsperioder eller klippkort för att få tillgång till multihallen eller våra övriga gruppträningar.

Ledare:
Malte Svensson och Stefan Hedling


IMG_1089