Spin distans-pass med Avicii-tema och insamling till Mind.

02 maj 2018

Spin distans-pass med Avicii-tema och insamling till Mind.
På fredag 16.30 och lördag 10.45 arrangerar vi två Spin distans-pass med Avicii- tema.
I samband med passen har vi skapat en insamling med syfte att uppmärksamma och lyfta ämnet psykisk ohälsa. Insamlingen går till Mind, en ideell organisation som sprider kunskap om psykisk ohälsa och självmord. Alla som har möjlighet, och vill, får hjälpa till med insamlingen. Den startar 4 maj och avslutas 11 maj. 

Länk till insamlingen:
 https://for.mind.se/fundraisers/insamling-till-mind1

Bakgrund: 
Depression är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning idag, och enligt Folkhälsomyndigheten har 1 av 5 diagnostiserats någon gång i sitt liv. Depression kan förändra våra känslor och tankar. Drabbade kan känna skam, skuldbelägga sig själva och se sig som misslyckade. Många kan också få tankar om att inte orka leva längre. Under 2016 tog 1478 personer tog sina liv. Det är 4 personer varje dag.

36% uppger att de besväras av ängslan, oro och ångest, 6% av dessa lider av svår ångest. Ångest upplevs på olika sätt, men man kan känna hjärtklappning, tryck över bröstet och få svårt att andas. Ångest som påverkar ens liv kan vara ångestsyndrom som paniksyndrom eller social ångest. Depression och ångest är bara två av flera olika psykiska diagnoser. Skaffa dig mer kunskap på denna hemsida: https://forum.mind.se/fakta/diagnoser