Träning för barn och unga

Friskis&Svettis träning är öppen för alla, yngre som äldre, otränad som tränad!

För barn har vi utvecklat speciella pass för allsidig och lekfull träning med kvalité. Barnen deltar utifrån sina egna förutsättningar och alla som har lust kan vara med. Från 10 års ålder öppnar sig möjligheten att gå på Jympa. Från 13 år kan du träna allt. Nedan finner ni våra åldersgränser och regler för barn och unga.  

Från och med höstterminen 2018 (20 aug) måste alla nya medlemmar under 16 år genomgå en obligatorisk gymkurs innan man får tillgång till vår multihall (gymmet). Detta gäller både för att köpa kort, men även för exempelvis en provträning eller engångsbiljett. För att få veta mer och få tillgång till gymkursen kontaktar du vår reception. Kursen är digital och genomförs med hjälp av din telefon eller dator.

Åldersgränser och regler Dubbelsidig A4


Pass för barn och unga

Juniorfys 1

Lekfull träning för barn 6-12 år. Junior är ösiga, fartfyllda pass där kroppsuppfattning och grundfärdigheter som styrka, kondition, balans, hållning, böj, sträck och vrid tränas till musik. Grupperna är blandade och rymmer rörelsevana och ovana, lugna och stojiga, blyga och oblyga barn. Här är inte träningseffekten av enskilda övningar viktigast, utan att upplevelsen av att röra sig och vara igång med kroppen är lustfylld och positiv. Passen är kortare än vanliga jympapass. Vi erbjuder Junior 1 för 6-8 år och Junior 2 för 9-12 år. Åldersgränserna gäller året du fyller.

Juniorfys 2 
Lekfull träning med stationer för barn 9-12 år. Det blir kul och det blir svettigt på det bästa sättet! 

Barntillåtna pass
Med Ungdomskortet kan du som är 10, 11 eller 12 år gå på Jympa soft/bas/medel. Samma kort ger tillgång till säsongens eventuella barntillåtna pass (varierar och förutsättningskrav kan tillkomma)

Familj 
Familjejympan är lekfull Jympa för barn 2-6 år och vuxna tillsammans. Det är roligt, spännande, och omväxlande. Här samlas våra yngsta deltagare för att ha kul och röra sig till musik. Fokus är på grovmotorisk träning och lekfulla rörelser som kommer ur musiken. Vi skapar förutsättningar för barnens naturliga och spontana förhållningssätt till rörelse. Effekten av enskilda rörelser är mindre viktig. 

Familjefys 
Familjefys är fyspasset som bjuder in både barn och vuxna att träna tillsammans. Passet riktar sig till barn 6-12 år och är upplagt i cirkelform där det finns utrymme för lekfullhet men också möjlighet att anpassa träningen så att den blir utmanande även för de vuxna. 

Passet är inspirerat av Cirkelfys. Det är lekfulla övningar och kan bestå av hopprep, gå skottkärra, plankduell eller ålning. 

Notera om åldersgränser

  • *För att få köpa ett träningskort måste du vara medlem, det kostar 100 kr per kalenderår.Ungdomskortet ger dig tillgång till Junior 2, Jympa soft, Jympa bas och Jympa medel oavsett när passet går. Kortet ger också tillgång till eventuella barntillåtna pass (finns ibland och för vissa intensiteter, regler som längdkrav kan tillkomma).
  • Året du fyller 13 år får du alltså träna hela Friskis utbud själv. Målsman ansvarar och måste vara närvarande vid köp av träningskortet, detta gäller fram till året du fyller 16 år.
  • Tecknandet av autogiro görs av målsman innan du fyllt 18 år.
  • Det finns fler pass för barn och ungdomar, bland annat kurser inom Dans
  • Du kan vara med på Spinning och Indoor Walking från det år du fyller 10 år. För att kunna använda våra spinningcyklar, som är anpassade för vuxna, behöver du vara minst 140 cm lång. Vill du vara säker på att du kan använda våra cyklar är du välkommen in till oss för att testa.
  • Vi erbjuder barntillåten spinning för barn från 10 år och vuxna som tränar tillsammans. Passet är anpassat för dig som är nybörjare vilket innebär att det finns tid för guidning och hjälp med inställningar på cykeln. Gäller endast barntillåtna pass. 
  • I Familj ingår det att föräldrar till barnet får följa med på passet.