Indoor Walking

En helt ny träningsform i vår nya lokal på Sannafältet!


Precis som på spinning har du en egen maskin du jobbat med på egen hand. Träningen genomförs på en crosstrainer. Hela kroppen engageras och du blir skönt svettig. Belastning, utgångsställning och tempo varieras under träningen, men grundkänslan är som en blandning mellan joggning och skidåkning. Indoor Walking är tuff konditionsträning.

Här har du möjlighet att träna din kondition precis så mycket som du önskar. Det gör du utifrån din egen träningsnivå eller dagsform. Riktigt, riktigt tufft om du så vill, eller lättsamt och mindre svettigt. Du sätter själv nivån med hjälp av ledarens guidning i ansträngning och belastning. Du får energi från ledaren och musiken, samtidigt som du tränar utifrån din egen förmåga. Ledaren ger förutsättningarna, du bestämmer.

Ledaren ger dig information om rätt teknik och guidar dig genom passet så du vet när du kan ta det lite lugnare och när det är läge för utmaningar i teknik eller ansträngning.


IW distans

Tuff konditionsträning och variation med olika positioner. Instruktivt och guidande ledarskap. Distansupplägget börjar med en uppvärmning och sedan hittar du din nivå som du håller genom passet. Under passet förekommer inslag av naturliga intervaller, utmaningar. Distans är varierat och svettigt. Och kul såklart!


IW flow

IW Flow är i grunden ett distanspass med tyngd på uthållighet där du får en skönt svettig och inre träningsupplevelse på samma gång. Extra fokus ligger på att hitta en jämn, behaglig ansträngning, hitta andra andningen och känna medvetenheten i träningen, musiken och flåset. Hitta flytet helt enkelt!


IW intervall

Indoor walking i intervallform där tuffare arbete varieras med återhämtningar. Syftet med intervallupplägget är träna och öka den aeroba kapaciteten, konditionen. I Indoor walking intervall kan du utmana dig extra mycket och känna kicken som en tuffare ansträngning ger.


Intervallpassen är uppbyggda utifrån tre olika upplägg:

  • Långa betyder att intervallerna är långa och få
  • Korta betyder att intervallerna är korta och många
  • Pyramid betyder blandade intervaller, där kortare och längre intervaller blandas

IW soft

För dig som vill träna lite lugnare finns Indoor walking soft. Perfekt som återhämtningspass efter en tuff träningsperiod, för att komma igång efter uppehåll eller om du är helt ny på Indoor walking. 


Film om Indoor Walking

_G6Q7267
Walk